Francúzi na MS v baráži s Ukrajinou, Island dostal Chorvátsko

21.10.2013 Celý región

Zürich 21. októbra (TASR) - Futbalisti Francúzska sa v európskej baráži o postup na finálový turnaj majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii stretnú s Ukrajinou. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu, pri ktorom šéfovi FIFA pre kvalifikáciu Gordonovi Savicovi asistoval dvojnásobný účastník záverečného turnaja Alexander Frei zo Švajčiarska.

Ďalšími dvojicami v play off sú Portugalsko - Švédsko, Grécko - Rumunsko a Island - Chorvátsko. Prvý tím odohrá prvý zápas doma, odvetu u súpera. Gréci postúpili do play off z kvalifikačnej G-skupiny, kde dvakrát zdolali aj Slovensko, z prvého miesta postúpila priamo do Brazílie historicky Bosna a Hercegovina.

Pri žrebe vylosovali osem najlepších tímov z druhých miest v kvalifikácii európskej zóny do štyroch dvojíc, ktoré budú hrať na dve stretnutia doma a vonku. Víťazné štyri tímy sa kvalifikujú na záverečný turnaj do Brazílie. Podľa októbrového rebríčka FIFA boli do prvého koša nasadené Portugalsko (14.), Grécko (15.), Chorvátsko (18.) a Ukrajina (20.), ktoré sa tak nemohli stretnúť vo vzájomnom zápase. Z druhého koša ťahali majstra sveta z 1998 Francúzsko (21.), Švédsko (25.), Rumunsko (29.) a prekvapenie európskej kvalifikácie Island (46.).

Prvé barážové zápasy sa uskutočnia 15. novembra, odvety sú na programe o štyri dni neskôr.

žreb európskej baráže MS 2014:

Portugalsko - Švédsko
Ukrajina - Francúzsko
Grécko - Rumunsko
Island - Chorvátsko
 

Vyberte región